0
0.00 0 artikelen

Geen producten in de winkelwagen.

Hulp nodig?

26 mei 2023

Hoe hoog moet een camera hangen?

Heb je je ooit afgevraagd hoe hoog je een buiten beveiligingscamera moet hangen? Het plaatsen van je camera op de juiste hoogte is cruciaal voor optimale beveiliging. In deze blogpost duiken we in dit belangrijke onderwerp en geven we je enkele nuttige tips.

Waarom is de hoogte van je camera belangrijk?

Een beveiligingscamera is een effectieve manier om je huis of bedrijf te beschermen. Maar de effectiviteit van je camera hangt sterk af van waar je hem plaatst. Een camera die te laag hangt, kan gemakkelijk worden gesaboteerd of beschadigd, terwijl een camera die te hoog hangt, mogelijk niet de gewenste details kan vastleggen.

Voorkom vandalisme

Een van de belangrijkste redenen om je beveiligingscamera op een aanzienlijke hoogte te plaatsen, is om vandalisme te voorkomen. Camera's die te laag hangen, zijn een gemakkelijk doelwit voor vandalen.

Wat is de ideale hoogte voor een beveiligingscamera buiten?

De aanbevolen hoogte voor het plaatsen van een buiten beveiligingscamera varieert meestal tussen 2,5 en 3 meter boven de grond. Deze hoogte is hoog genoeg om te voorkomen dat de camera gemakkelijk wordt gesaboteerd, maar laag genoeg om gedetailleerde beelden te maken.

Factoren die de hoogte kunnen beïnvloeden

Er zijn echter andere factoren die de ideale hoogte voor jouw camera kunnen beïnvloeden, zoals de specifieke indeling van je terrein en het type camera dat je hebt. Een brede, panoramische camera kan bijvoorbeeld op een hogere hoogte worden geplaatst dan een camera met een smaller gezichtsveld.

Overwegingen die je in gedachten moet houden

  1. De Hoek van de Camera: Dit is net zo belangrijk als de hoogte van de camera. Een neerwaartse hoek zorgt ervoor dat je beelden van hoge kwaliteit krijgt en vermindert de kans op blinde vlekken.
  2. Omgevingsfactoren: Let op bomen, struiken en gebouwen die het zicht van je camera kunnen belemmeren. Je camera moet ook bestand zijn tegen externe factoren, zoals weer. Een camera zoals onze Camera beveiliging buiten is ontworpen om deze uitdagingen aan te kunnen.
  3. Wettelijke Beperkingen: In sommige gebieden zijn er wetten die de plaatsing van beveiligingscamera's beperken. Zorg ervoor dat je vertrouwd bent met deze regels voordat je je camera installeert.

Creeër eigen inbraak installatie.

Met onze configuratie tool kunt u digitaal zelfstandig uw huis indelen met inbraak detectoren en camera's. Zo heeft u een duidelijk overzicht van de installatie.
Start nu!
userclosechevron-downshopping-cartphonebars
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram